Zeytinyağı, binlerce yıllık bir tarihe sahiptir. Antik Yunan ve Roma dönemlerinde hem besin hem de ilaç olarak kullanılmıştır. Zeytinyağı, o...
Zeytinyağının kalitesini korumak için doğru saklama koşulları oldukça önemlidir. Zeytinyağı, ışık, hava ve sıcaklık değişimlerinden kolayca etkilenir. Bu nedenle, serin,...
Erken hasat ve olgun hasat zeytinyağları, hem tat profili hem de besin değerleri açısından farklılık gösterir. Erken hasat zeytinyağı, zeytinlerin...
Zeytinyağı, yüzyıllardır sağlık ve şifa kaynağı olarak bilinen mucizevi bir besindir. Olgun hasat zeytinyağı ise içeriğindeki yüksek yağ oranı ve...
Mavras Soğuk Sıkım Naturel Birinci Olgun Hasat Zeytinyağı, doğanın sunduğu en dengeli tat profillerinden birine sahiptir. Edremit Körfezi'nin verimli topraklarında...
Olgun hasat zeytinyağı, zeytinlerin doğanın sunduğu en olgun haliyle toplandığı bir dönemin ürünüdür. Bu süreç, zeytinlerin ağaçta yeşilden mora, ardından...
Zeytinyağı, yalnızca mutfaklarımızda değil, cilt bakımında da eşsiz faydalar sunan bir mucizedir. Mavras olarak, organik zeytinyağımızın cilt sağlığına olan etkilerini...
Organik zeytinyağı, hem sağlığımıza hem de doğaya sunduğu katkılarla, zamanla hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Mavras olarak, zeytinlerimizi özenle...
Mevsiminde toplayarak ve tamamen eski usul yöntemlerle odun ateşinde kaynatılarak elde ettiğimiz domates salçalarımız, güneşte özenle kurutulup tazeliğini kaybetmeden sağlık...
Zeytinin boyalı olup olmadığını anlamak için tek kriter çekirdektir. Eğer zeytini tuttuğunuzda elinizi boyuyorsa o zeytin boyama işleminden geçirilmiş demektir....
Eğer zeytinyağı filtre edilmemişse dibe çöker. Biz sıkımımızı bitirir bitirmez hemen ipek filtrelerimizden geçirip, tanklarımıza aktarırız ve kalitesini ilk günkü...
Biber salçalarımızı nasıl elde ederiz? Acı sivri kırmızı biber ve Çarliston kırmızı biberlerle yaptığımız salçalarımızın içine %20 oranında Çanakkale domatesi karıştırarak kaya tuzu ile bakır...
Polifenol, bitkilerin içinde olan doğal bileşenlere verilen bir isimdir. Zeytinyağı, polifenol içeren tek bitkisel yağdır. Polifenollerin, pek çok hastalık başlangıcında...
Zeytinyağı terimlerinden birçoğunu mutfakla az çok haşır neşir olanlar bilirler. Biz bir süredir Mavras Blog’a yazdığımız yazılarımızda zeytinyağı hakkında az...
Zeytinyağının kalitesini ve lezzetini etkileyen başlıca önemli faktörlerden bazıları; zeytinliklerin bulunduğu araziler, zeytinlerin toplanma zamanı, sıkım işlemine geçiş hızı, sıkım...
Zeytinler henüz yeşilken Ekim ayında daha olgunlaşmadan, zedelenmeden toplanırlar. Toplandıktan sonra yıkanırlar, temizlenirler, kırılıp ezilirler ardından zeytin hamur olarak yoğurulur,...
Bebeklerin büyüme ve gelişme süreci, sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla desteklenmelidir. Anne sütü bebekler için en iyi besindir, ancak belirli bir aşamadan...
Mutfak çekici ile yeşil zeytinlere vurularak çatlatılır ve kavanozlara doldurulur. Kavanoz su ile doldurulur. Biz Mavras olarak önce kaya tuzu...
Atalarımızın Girit Adası’ndan günümüze kadar getirdiği zeytinyağı üretimi bizde nesilden nesile aktarılan bir gelenektir. Mavras ailesi olarak bizler, “Yaşamın emeği”...
Konusunda zeytinyağı geçen filmler hakkında bir blog yazısı yazmak istedik. İşte birkaç örnek: A Touch of Spice (2003) Bu film,...
Zeytinyağı üretildikten sonra tanklarda depolanıp, şişeleme ve paketlemeye hazır hale getirilebilmek için Filtrasyon işlemine tabi tutulur. Mavras olarak biz zeytinyağımızı...
Akdeniz diyeti sadece insan sağlığına fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda köpekler için de çok çeşitli avantajlar sunar. Zeytinyağı, kardiyovasküler sağlık...
Yüksek asitlik derecesi sebebiyle doğrudan yemeye uygun olmayan Rafine Zeytinyağlar, yüksek ısı ve çeşitli kimyasal yöntemlerle temizlenerek belirli oranda Naturel...
Oleik Asit, zeytinyağında asiditenin belirlenmesinde kullanılan bire parametredir. Maksimum 0,8 aside kadar olan zeytinyağlarına Naturel Sızma zeytinyağı denmektedir. Mavras maksimum...
Yılın olgun hasat dönemi olarak bilinen Kasım-Aralık aylarında toplanan zeytinlerden soğuk sıkım yöntemiyle, zeytinliklerimizde tamamen koruyucu herhangi bir kimyasal girdi...
“Zeytinyağı saça sürülür mü?” ve “Zeytinyağı saç sağlığına yararlı mıdır?” konuları oldukça önemlidir ve detaylı bir şekilde ele alınması gerekmektedir....
Zeytinyağı, Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve sağlığa olan faydalarından dolayı tercih edilmektedir. Bununla birlikte, zeytinyağı tüketmenin kolesterol...
İyi bir zeytinyağını anlamak için koklarız. İki parmağımızın ucuyla tutmuş olduğumuz zeytini parmaklarımızın arasında ezerek kokladığımızda aldığımız koku zeytinyağıyla aynı...
Zeytinler nemli iken 40 kg’lık büyük zeytin kaplarına konulur. Kabın içine belirli oranda kaya tuzu koyulur ve kapağı sıkıca kapatılır. Serin yere...
Zeytinyağında Asitlik Derecesi; Oleik asit cinsinden değerlendirilmesidir. Asidite düzeyi zeytinyağının elde edildiği zeytinlerin temizliğine, şekline, sağlıklı veya sağlıksız oluşu sonucu ve...