Olive oil has a history that spans thousands of years. In ancient Greece and Rome, it was used both as...
Proper storage conditions are crucial for preserving the quality of olive oil. Olive oil is easily affected by light, air,...
Early harvest and ripe harvest olive oils differ in both their taste profile and nutritional value. Early harvest olive oil...
Olive oil has been known as a source of health and healing for centuries. Ripe harvest olive oil, with its...
Mavras Cold Pressed Natural Virgin Ripe Harvest Olive Oil offers one of nature's most balanced flavor profiles. This special product...
Ripe harvest olive oil is the product of olives collected at their most mature state, when nature offers its richest...
Olive oil is not only a cornerstone of our kitchens but also a timeless gift to our skin. At Mavras,...
Organic olive oil is a true marvel, offering benefits that extend far beyond health and nourishment. At Mavras, we ensure...
Our tomato paste, which we obtain by collecting in season and boiling in wood fire with old-fashioned methods, is carefully...
The only criterion for determining whether an olive is dyed or not is the pith. If it stains your hand...
If the olive oil is not filtered, it sinks to the bottom. As soon as we finish pressing, we immediately...
How do we make our pepper paste? We mix 20% Çanakkale tomatoes into our tomato paste made with hot red...
Polifenol, bitkilerin içinde olan doğal bileşenlere verilen bir isimdir. Zeytinyağı, polifenol içeren tek bitkisel yağdır. Polifenollerin, pek çok hastalık başlangıcında...
Zeytinyağı terimlerinden birçoğunu mutfakla az çok haşır neşir olanlar bilirler. Biz bir süredir Mavras Blog’a yazdığımız yazılarımızda zeytinyağı hakkında az...
Zeytinyağının kalitesini ve lezzetini etkileyen başlıca önemli faktörlerden bazıları; zeytinliklerin bulunduğu araziler, zeytinlerin toplanma zamanı, sıkım işlemine geçiş hızı, sıkım...
Zeytinler henüz yeşilken Ekim ayında daha olgunlaşmadan, zedelenmeden toplanırlar. Toplandıktan sonra yıkanırlar, temizlenirler, kırılıp ezilirler ardından zeytin hamur olarak yoğurulur,...
Bebeklerin büyüme ve gelişme süreci, sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla desteklenmelidir. Anne sütü bebekler için en iyi besindir, ancak belirli bir aşamadan...
Mutfak çekici ile yeşil zeytinlere vurularak çatlatılır ve kavanozlara doldurulur. Kavanoz su ile doldurulur. Biz Mavras olarak önce kaya tuzu...
Atalarımızın Girit Adası’ndan günümüze kadar getirdiği zeytinyağı üretimi bizde nesilden nesile aktarılan bir gelenektir. Mavras ailesi olarak bizler, “Yaşamın emeği”...
Konusunda zeytinyağı geçen filmler hakkında bir blog yazısı yazmak istedik. İşte birkaç örnek: A Touch of Spice (2003) Bu film,...
Zeytinyağı üretildikten sonra tanklarda depolanıp, şişeleme ve paketlemeye hazır hale getirilebilmek için Filtrasyon işlemine tabi tutulur. Mavras olarak biz zeytinyağımızı...
The Mediterranean diet not only benefits human health, but also offers a wide range of advantages for dogs. Olive oil...
Yüksek asitlik derecesi sebebiyle doğrudan yemeye uygun olmayan Rafine Zeytinyağlar, yüksek ısı ve çeşitli kimyasal yöntemlerle temizlenerek belirli oranda Naturel...
Oleik Asit, zeytinyağında asiditenin belirlenmesinde kullanılan bire parametredir. Maksimum 0,8 aside kadar olan zeytinyağlarına Naturel Sızma zeytinyağı denmektedir. Mavras maksimum...
Yılın olgun hasat dönemi olarak bilinen Kasım-Aralık aylarında toplanan zeytinlerden soğuk sıkım yöntemiyle, zeytinliklerimizde tamamen koruyucu herhangi bir kimyasal girdi...
“Zeytinyağı saça sürülür mü?” ve “Zeytinyağı saç sağlığına yararlı mıdır?” konuları oldukça önemlidir ve detaylı bir şekilde ele alınması gerekmektedir....
Zeytinyağı, Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve sağlığa olan faydalarından dolayı tercih edilmektedir. Bununla birlikte, zeytinyağı tüketmenin kolesterol...
İyi bir zeytinyağını anlamak için koklarız. İki parmağımızın ucuyla tutmuş olduğumuz zeytini parmaklarımızın arasında ezerek kokladığımızda aldığımız koku zeytinyağıyla aynı...
Zeytinler nemli iken 40 kg’lık büyük zeytin kaplarına konulur. Kabın içine belirli oranda kaya tuzu koyulur ve kapağı sıkıca kapatılır. Serin yere...
Zeytinyağında Asitlik Derecesi; Oleik asit cinsinden değerlendirilmesidir. Asidite düzeyi zeytinyağının elde edildiği zeytinlerin temizliğine, şekline, sağlıklı veya sağlıksız oluşu sonucu ve...